La nostra filosofia

Des de fa 6 anys, Crudivegània vetlla per aportar eines i un bon suport comunitari a tots els nivells perquè les persones puguin canviar la seva alimentació cap a un estil de vida saludable i conscient. Creiem que la forma en com ens alimentem pot canviar el món a tots els nivells. La nostra filosofia es pot definir en poques paraules: ECOLOGIA, ÈTICA, SOSTENIBILITAT, SALUT i AMOR. 

L'alimentació viva és l'aliment fisiològic de l'ésser humà i la més sostenible per al planeta i amb aquest projecte volem donar-la a conèixer de forma vivencial per crear més consciència, contribuir a una vida sana, radiant i espiritual. Volem també donar suport a persones, projectes i entitats que vetllen per l'ecologia, la qualitat de vida de les persones i dels animals, l'alimentació conscient i la sanació del planeta. 

Què fem? 

 • Cursos i tallers d'Alimentació Viva.

 • Màster d'Alimentació Conscient i Xef de Cuina Viva.

 • Programa on-line de Nutrició Radiant: T'ajudem a fer la transició cap a una alimentació sana i conscient, individualitzada segons el teu metabolisme, constitució i estat de salut, d'una forma progessiva i suau, acompanyan-te durant tot el procés, mitjançant una atenció personalitzada, aportan-te tota la formació necessària per a crear els nous hàbits de forma exitosa i eficient i amb un grup de suport de Facebook per compartir la vivència amb d'altres persones del programa. [+info en breu].

 • Recessos de detoxificació a través de l'alimentació viva i el Yoga.

 • Coaching Nutricional - Consulta de Salut i Nutrició Radiant: Coneix quina és la teva dieta individualitzada segons la teva constitució i el teu metabolisme i d'acord amb la teva vida i activitat diària. Sana qualsevol molèstia o malaltia a través de l'equilibri en l'alimentació.

 • Portal Web amb articles sobre nutrició vitalista i receptes.

 • Botiga online per a equipar la teva cuina d'alimentació viva i on també hi trobaràs alimentació ecològica crudivegana i cosmètica natural. 
  Per a més informació, visita la pàgina www.crudivegania.org
 

Què és l'alimentació viva o Raw Living Food?

L'alimentació viva, també coneguda amb el nom de crudivegana o Raw Food, és l'aliment viu, tal i com ens el dóna la Mare Terra, que conserva tots els enzimsfitonutrientsvitamines, minerals i antioxidants que necessita el nostre organisme per mantenir-se viu i saludable.L'alimentació crudivegana es basa en un 75-100% d'aliment cru basat en plantes, i també inclou els germinats, deshidratats, activats, marinats... L'aliment no té perquè ser fred a l'hivern, ja que podem escalfar-lo fins els 43ºC.A partir de 43ºC, comencen a desactivar-se els enzims i la majoria de les vitamines, minerals i fitonutrients es destrueixen o es modifiquen químicament, creant toxines àcides, carcinògens, mutàgens i radicals lliures, substàncies que provoquen la malaltia.Els enzims són necessaris perquè esdevingui una bona digestió i els nutrients s'assimilin i puguin fer la seva funció vital. Així que sense enzims no hi ha vida. Biològicament, el que diferencia un cos viu d'un cos mort són els enzims. L'enzim és vida!Com que l'aliment cuinat és un aliment buit, on s'han cremat els nutrients, només ens omplirà temporalment. D'això ve que sempre es tingui gana, perquè l'organisme demana els nutrients que necessita per fer les seves funcions vitals i que amb el menjar cuinat no se li aporten.Quan ens alimentem de fruita i verdures crues i ecològiques, li estem donant a l'organisme la vitalitat, les vitamines i micronutrients que necessita i de seguida ens sentirem saciats i enèrgics i el nostre organisme també. La diferència es nota de seguida i per això ajuda a les persones amb sobrepes a reduïr en poques setmanes els quilos que li sobren. Estem sobrealimentats i alhora desnodrits!Menjant cru, estem contribuïnt a l'estalvi de recursos del planeta. I està estudiat, que si només el 20% dels habitants s'alimentesin de forma crudivegana, s'acabaria la fam en el món.La transició cap a una alimentació crudivegana s'ha de fer progessivament perquè sigui saludable i exitosa, tal i com expliquem en l'últim apartat. 

Les 7 raons principals d'una alimentació viva i conscient

 1. Nodreix tot el nostre organisme i ens aporta salut, vitalitat i energia. Els aliments crus són de qualitat íntegra, cosa que ens permeten menjar menys per satisfer les nostres necessitats nutricionals.Quan ens alimentem amb menjar cuinat, a més d'ingerir toxines, l'aliment ja no conté els enzims necessaris per digerir-ho bé i al nostre organisme li costa metabolitzar i absorbir els seus nutrents. Això fa que necessitem constantment menjar, amb els problemes que això comporta a la nostra salut física i emocional.

 2. Es la dieta del futur, perquè és autosuficient, de la mare terra cap a nosaltres, de forma agroecològica i sostenible, sense intermediaris i sense fogons.

 3. Respecta a tots els éssers. Evita la mort i el patiment dels indefensos animals.

 4. L'alimentació viva manté el nostre cos sa. Una dieta d'aliments crus pot protegir-nos contra els refredats, grip, candidiasi i altres malalties víriques o bacterianes. Els aliments crus ben combinats d'acord amb les normes d'higiene natural, mantindran el nostre organisme a un nivell òptim, lluny de les acideses estomacals, els gasos, les indigestions o el restrenyiment. Elimina les toxines del cos, acumulades durant anys i ens regenera cel·lularment.

  Una dieta d'aliments crus reverteix o atura l'avanç de moltes malalties cròniques, incloent malalties cardíaques i el càncer. El menjar cuinat crea radicals lliures, que són la principal causa de càncer. Quan menor sigui el nombre de radicals lliures a les cèl.lules menor serà el risc de càncer.

 5. Els aliments vius tenen més gust que els aliments cuinats així que no hi ha necessitat d'afegir espècies o altres condiments que poden irritar el nostre sistema digestiu o perjudicar l'organisme.

 6. És una forma d'alimentar-se amb consciència, ecològica i sostenible. Si els humans ens alimentesim de forma fisiològica, amb aliments vius, s'acabaria la fam en el món i la indústria alimentària hauria de canviar el seu negoci per camps d'agricultura ecològica. Això ens estalviaria enormes quantitats de recursos utilitzats per produir energia per a aquestes indústries. L'energia nuclear seria totalment innecessària. I no ens oblidem de la gran quantitat d'arbres i reserves de petroli que ens estalviaríem per no haver d'envasar els aliments processats en papers i plàstics. També hauria menys diòxid de carboni alliberat a l'atmosfera per no cuinar i més oxigen produït a partir de tots els nous horts i jardins, que és el que ajuda a reduir l'efecte hivernacle.

 7. Menjar aliments vibrants, eleva la nostra vibració, expandeix la nostra consciència, ens aporta claredat mental i força espiritual. Ah! I és deliciosa i estimula la nostra creativitat. 

On Som?

A Girona (Catalunya). Carrer Francesc Eiximenis, 8.

Mapa